1

Auteur Meerzoo

Nederlandse naam: Sumatrahoen.

Land van herkomst: Sumatra.

Gewicht: 2500 gr.

Leeftijd: De Dieren kunnen meer dan 10 jaar oud worden.

Ringmaat: Hen 16 en haan 18 mm.

Kleur haan: Zwart, ca 2500 gram

Kleur hen: Zwart, ca 2200 gram

Volière: De volière dient steeds voor een deel overdekt te worden als bescherming teven regen en zon. Voorzie ook altijd enkele schuilplaatsen als vluchtgelegenheid of broedplaats voor de hennen. De bodem van uw volière moet ook steeds goed vochtdoorlatend zijn. Leg bij voorkeur een drainagesysteem aan. Meerdere koppels samen in een volière kan leiden tot verstoring van het broeden.

Kweek: Broedduur: 24 dagen. Met een redelijk stukje grond en daar wat bomen of hoge takken om op te zitten zijn ze al gouw tevreden. Met een broedhok onder een afdak of een hoek in de schuur gaan de hennen ook gemakkelijk tot broeden over. Je hoeft de eieren niet in een broedstoof te plaatsen. De hennen leggen ongeveer 100 eieren per jaar en het gewicht van het ei is circa 53 gram en de kleur van het ei is wit.

Behuizing: Vorstvrij nachthok, met een buitenren.

Temp/ Luchtvochtigheid: Winterhard, maar sommige Dieren kunnen vocht gevoelig zijn.

Voeding:De vogel eet insekten, larven, wormen en vooral plantenzaden. Fazantenvoer geven met wat fijngehakt vlees, groenvoer en levende insecten of meelwormen. In de winter moet men ze wat graan bijvoeren zoals tarwe, haver, gerst en gebroken maïs.