Latijnse naam: Elaphe taeniura Nederlandse naam: Taiwan Beauty Land van herkomst: China, Birma, Taiwan, India, Thailand Grootte: 180 tot 300 cm Gewicht: Leeftijd: Rond de 15 jaar

Kleur man: De Elaphe taeniura is geel en heeft zwarte patronen op zijn lichaam die met zwarte strepen eindigen

Kleur vrouw: De Elaphe taeniura is geel en heeft zwarte patronen op zijn lichaam die met zwarte strepen eindigen

Extra info: Het zijn zeer alerte dieren die, zoals het lijkt, altijd honger hebben. Ze zijn niet agressief maar willen wel eens bijten daar zij denken dat de hand voedsel voor hun is. Trek een handschoen aan en de warmte van de hand wordt niet weer gegeven en u kunt ze zonder problemen oppakken. Ze kunnen zonder problemen worden opgepakt en in de hand worden gehouden.

Kweek: De vrouwen leggen tussen de 5 en 20 eieren. In de regel 1 legsel per jaar. De broedtemperatuur is 25-28 graden. De broedtijd 50-53 dagen.

Behuizing: Het terrarium voor deze soort kan men beter iets hoger dan breder houden, vanwege het feit dat deze soort zeer graag klimt. Zelf hebben we een terrarium van 100 x 100 x 200 cm (LxBxH). Als bodemmateriaal kan het best gekozen worden voor houtsnippers of bark, maar bladeren zijn ook zeer geschikt en aantrekkelijk om te zien. Bij deze soorten mag men ook een grover type zand gebruiken. Verder kan men het terrarium inrichten met wat klimtakken en planten (liefst kunststof i.v.m. reinigen). Wat deze Dieren ook op prijs stellen zijn verschillende gestapelde stenen waar ze tussen kunnen liggen, dit is namelijk in hun natuurlijke omgeving ook hun vaste verstopplek. Temperaturen voor deze soort tussen de 20 en 35 graden celsius overdag en zo`n 18-22 graden celsius 's nachts. Het is verstandig om zo nu en dan ultraviolet licht te gebruiken in het terrarium (dit geldt voor praktisch alle terrariumdieren) zodat de dieren vitamine D3 kunnen aanmaken in hun lichaam, dit kan ook als vitaminesupplement door het drinkwater worden gedaan. een grote drinkbak is wel aanbevolen. Wel is verstandig om regelmatig de dieren en het terrarium te sproeien met water.

Temp/ Luchtvochtigheid: 20-30°C/ 45-55% overdag, 20-22°C/ 50-55% 's nachts

Voeding: Ratten, muizen, kuikens en andere kleine knaagdieren en vogels. Ook diepvries knaagdieren worden geaccepteerd. Zorg er voor dat uw voederdieren goed voer hebben gehad. Dit uit zich in de kwaliteit van de slangen, de eieren en de jongen.