Latijnse naam: Lampropeltis alterna (alternatief) Nederlandse naam: Grijs gestreepte (gebandeerde) koningsslang Land van herkomst: Ze worden gevonden in een rotsachtige omgeving in de Chihuahua woestijn uit in de omgeving van San Juan del Rio in Durango, Mexico, ten noorden van Eddy County in extreme zuiden van New Mexico. In Texas Het varieert van Edwards County in de buurt van Rocksprings, ten westen aan de oostelijke rand van El Paso County in de Hueco Mountains.. Grootte: 70 tot 100 cm Gewicht: Leeftijd: tot wel 15 jaar

Kleur man / vrouw: Hoofd: De grijze ringen / banden hebben een goed contrast met de kop en de grote ogen. Meestal een streep maar is door de kleurslagen soms niet of niet goed meer zichtbaar. De kleur van de kop varieert van zwart gespikkeld, tot bijna zwart, zelden is deze helemaal grijs. De rug is een zeer variabel afhangkelijk van het dier. er zijn lichte exemplren en donkere exemplaren. Ook per ondersoort verschilt het. De basis kleur is diverse tinten grijd gecombineerd met oranje tot rode zadels (ringen) De buik: De bbuik is ok zeer variabel van kleur van geen patroon (bijna wit) tot bijna geheel zwart maar ook gevlekt zwart en wit.

Kweek: Een winterrust periode van 10 tot 12 weken voorafgaand aan de kweek is noodzakelijk. De temperatuur mag dan dalen tot ca 12 graden celcius. Twee weken voorafgaand aan de afkoelingsperiode, is het belangrijk om te stoppen met voeren zodat de maag en darmen leeg zijn voor de winterrust. Wel moet vers drinkwater ter beschikking blijven voor de dieren. De dieren in de rustperiode wel regelmatig controleren. Vier tot dertien eieren kunnen worden gelegd na ca 30 dagen na de paring. De vrouwtjes met eieren gaan ca acht tot tien dagen voor het leggen op zoek naar een legplaats. Zorg dat er wel mogelijkheid is voor de dieren tot het leggen van de eieren. Een bak met vochtig materiaal moet dan in het terrarium worden geplaatst. De eieren worden uitgebroed in mengsel van vermiculiet / perliet gemengd met water zodat er een vochtige substantie ontstaat. De eieren worden gedeeltelijk begraven in het vermiculiet / perliet en warm gehouden tussen de 26.6 en 27.7 graden op 100% vochtigheid. Het uitkomen van de eiren duurt 60 tot 80 dagen.

Behuizing: Deze soort wordt als groep gehouden in een terrarium met de afmetingen: L=190cm B=90cm en H=140cm. Als bodembedekking wordt gebruik gemaakt van zand en calsi-zand. Een gezandstraalde druiventak geeft de slangen de mogelijkheid om te klimmen, wat ze echter heel zelden doen. Verder schuilgelegenheden en verrdere sobere aankleding. Dit om zoveel mogelijk het biotoop na te bootsen. De waterbak wordt bewust aan de kleine kant maar wel groot genoeg om in te kunne liggen. Ze gebruiken de waterbak overging weinig om in te liggen.

Temp/ Luchtvochtigheid: Een dagtemperatuur van 28°C en een nachttemperatuur van 22°C. Tijdens de zomermaanden kan deze temperatuur wel een 2 à 5 graden hoger liggen.

Voeding: vogels, (veld)muizen, eieren van schildpadden, insecten, woel-ratten/muizen en andere kleine knagers.