1

Informatie

Latijnse naam: Meriones tristrami
Nederlandse naam: Tristam Gerbil
Land van herkomst: Turkije tot Noord-west Iran en de Sinai
Grootte: 9 - 13 cm, staart 1 - 2 cm
Gewicht: 30 gram
Leeftijd: ca 20 maanden

Omschrijving

Ze hebben een oranje bruine „Agouti” kleur.De buik is wit. De staart heeft een zwarte pluim. Ze hebben grote zwarte ogen. Ze hebben licht gekleurde nagels (er zijn kleur mutatie's)

Kleur man: Zie omschrijving
Kleur vrouw: Zie omschrijving

Behuizing

Voor een trio is een T4 bak voldoende. Deze heeft een maat van ca 60×40 cm. Liefst groter. Zaagsel op de bodem, een dikke laag want ze graven graag, en nestmateriaal, hooi of stro is zeer welkom. Ook enkele lege WC rollen of doosjes vinden ze fijn. Ze gebruiken ze om te schuilen en om er nestmateriaal van te maken.

Kweek

De Tristam Gerbil is geslachtsrijp in ca 90-120 dagen, de draagtijd is 26-28 dagen er worden tussen de 3-8 jongen geboren.

Jongen

De ogen gaan open tussen de 10 en14 dagen. De jongen worden 2 tot drie weken gezoogd en kunnen dan worden weggehaald.

Temperatuur

Kunnen binnen en in een schuur worden gehouden. Bij koude hebben ze wel veel nestmateriaal nodig zoals hooi, stro enz. Ze kunnen dan een goed en warm nest maken.

Extra info

De Dieren zijn makkelijk tam te maken als je ze van jongs af aan hebt. Ze kunnen in groepen worden gehouden met diverse mannen en vrouwen., maar nieuwe Dieren introduceren kan problemen geven.

Voeding

Knaagdierkorrel, knaagdiervoer afgewisseld met kruiden, zaden, gras, hooi, insecten. Een paar brokjes kattenvoer is een goed alternatief voor dierlijke eiwitten.