1

Informatie

Latijnse naam: Tamiasciurus hudsonicus
Nederlandse naam: Hudson eekhoorn
Land van herkomst: Amerika
Grootte: het lijf 18 tot 21 cm de staart 10 tot 15 cm
Gewicht: 200 tot 250 gram
Leeftijd: 7 tot 9 jaar

Omschrijving

De Hudson-eekhoorn wordt ook wel rode eekhoorn genoemd. Een verwarrende naam, want zo heet 'onze' eekhoorn al. Deze soort is een slag kleiner dan onze rode eekhoorn en heeft veel kortere pluimen aan zijn oren.

Kleur man: zie omschrijving
Kleur vrouw: zie omschrijving

Huisvesting

De Hudson eekhoorn kan gehouden worden in (buiten)volières van aluminium met gaas de minimale afmeting van de voliere is 4 x 2x 2 meter (LxBxH) Enekele nestkasten van grote parkieten zijn welkom. Ze kunnen daarin schuilen en hun nest in maken.

Kweek

De eekhoorn kent twee voortplantingsperioden per jaar, in het voorjaar en in de zomer. Gedurende de voortplantingsperioden is er 1 dag waarin het vrouwtje zich laat dekken.De draagtijd duurt gemiddeld vijf tot zes weken. De meeste worpen gebeuren omstreeks het voorjaar en zomer. De worpgrootte verschilt van twee tot acht jongen met een gemiddelde van drie jongen.

Jongen

De jongen ontwikkelen zich snel. Ze worden tot en met 7/8 weken gespeend. Als ze ongeveer 40 dagen oud zijn, verlaten ze het nest Behuizing:

Temperatuur

Zomer en winter goed buiten te houden. Alleen zorg dragen voor beschutting door het plaatsen van een of meerdere nestkasten

Voeding

Hoewel ze voornamelijk plantaardig voedsel eten,zoals zaden noten,paddestoelen en fruit ,vangen Hudson-eekhoorns in de natuur ook wel eens kleine dieren zoals jonge konijntjes,insecten en jonge vogeltjes Soms wordt er een paar brokjes hondenvoer gegeven(dierlijke eiwitten) Wij geven een combinatie van knaagdiermix met papegaaienvoer en af en toe wat extra grote noten. wekelijks een beetje eivoer (grote parkiet) door het voer heen.