1

Informatie

Latijnse naam: Brachypelma vagans
Nederlandse naam: Roodrompvogelspin
Land van herkomst: Amerika (van Zuid-Mexico tot Honduras)
Grootte: 13 cm spanwijde
Gewicht: -
Leeftijd: ca. 20 jaar
Ringmaat: nvt

Omschrijving

Deze 7-8 cm grote spin heeft een achterlijf die bedekt is met lange, rode haren. Verder is deze spin zwart gekleurd en heeft een beige rand om het kop/borststuk.

Kweek

In najaar/winter. Het mannetje maakt en sperma pakketje en gaat op zoek naar een vrouwtje. Bij het vinden van een vrouwtje zal er een paarritueel worden uitgevoerd waarbij het mannetje en vrouwtje een trommelend geluid laten horen. Daarna zal er tot de paring worden overgegaan. Het mannetje zal het sperma pakketje in de geslachtsopening van het vrouwtje plaatsen. Dan zal het mannetje snel wegvluchten om niet opgegeten te worden. Het vrouwtje kan namelijk agressief worden. Na enkele maanden legt het vrouwtje honderden eitjes leggen in een zijden kom die ze zelf gespind heeft. Een paar weken later zullen de larven( hymfen) uitkomen en gelijk zelfstandig op zoek gaan naar voedsel( vliegen).

Huisvesting

Houd deze soort in een niet te klein terrarium, met een bodemlaag van ongeveer 10 cm. Stel een bakje water tot beschikking met een sponsje erin. In het terrarium moeten verstopmogelijkheden zijn( hout, stenen, kunststof huisje)

Temperatuur

RV van 65/75 %
Temperatuur overdag: 22/27 C
Temperatuur nachts: 22/24 C

Voeding

Krekels, sprinkhanen, kakkerlakken en meelwormen kunnen gegeven worden.