ncvlheader

Jubileumshow

Jubileushow met Chinchilla keuring

Op zondag 7 april is er in het EuretcoCentre te Houten een grote dieren manifestatie Exoknaag geheten. Tijdens deze show is er onder meer een grote, internationale chinchilla keuring, waarbij wij u als inzender graag zullen verwelkomen. Het prijzen schema is groots opgezet en biedt voor elk wat wils. Wij vieren dan tevens de her op standing van de Nederlandse Chinchilla Vereniging voor Liefhebbers( NCVL). Inzenders die in eerdere edities van deze show hebben meegedaan ontvangen medio februari automatisch per email een uitnodiging.

Voor deze jubileumeditie is er gekozen voor drie keurklassen met ieder vier keurgroepen, die allemaal hun eigen kampioen en reservekampioen kennen zonder onderlinge concurrentie. Iedere groep kent dus zijn best in show. Er zal worden gekeurd volgens het NCVL 100 puntensysteem en de dieren worden buiten het bereik van het publiek diervriendelijk gehuisvest. Zij zullen slechts kort in de voorbrengkooitjes hoeven te verblijven en worden in-en uit gekooid door een ervaren aandrager. De veiligheid van ingezonden dieren is optimaal gewaarborgd en de inzenders en geïnteresseerden kunnen op korte afstand het verloop van de keuring volgen.

Nog even de groepen en klassen:
Klasse 1 hobbydieren- huisdieren met max. 10 gehouden dieren
Klasse 2 kleinschalige fokkers met max 10-25 gehouden dieren
Klasse 3 grote fokkers met 25 tot meerdere dieren.

Iedere klasse bestaat uit vier keurgroepen, t.w.

A jonge standaardchinchilla’s van 8 tot 12 maanden

B standaard chinchilla’s ouder dan 12 maanden

C kleurmutaties van 8 tot 12 maanden

D kleurmutaties ouder dan 12 maanden

Omdat dit een jubileumshow is zijn er extra prijzen te winnen en ontvangt iedere deelnemer een herinneringsrozet. Het zou voor onze hobby veel betekenen als ook u zou willen inzenden, dan kan het internationaal en groots worden.

U kunt boven aan de website op CONTACT klikken om contact op te nemen.

U ontvangt dan van ons een inschrijfformulier en wedstrijdreglement en antwoordenveloppe. De reden van dit ouderwetse inzenden is om u de gelegenheid te geven tot op het laatst veranderingen aan te brengen op de door u ingezonden dieren. Wij hopen als NCVL u te mogen begroeten op deze unieke show en hopen dat u op de keur dag net zoveel genoegen zult beleven als wij tijdens de voorbereidingen van dit unieke evenement.