1

Latijnse naam: Avicularia Minatrix Nederlandse naam: Venezuela boom vogelspin Land van herkomst: Venezuela Grootte: 3 tot 4 cm Gewicht: - Leeftijd: ca. 15 jaar Ringmaat: nvt

Omschrijving: Deze spin van ongeveer 4 cm, heeft lange poten in vergelijking tot zijn lichaam. De spin is helemaal behaard, en heeft op zijn achterlijf een verticale zwarte streep, en daarover heen een aantal horizontale zwarte strepen.

Kweek: in najaar/winter. Het mannetje maakt een spermapakketje en gaat op zoek naar een vrouwtje. Bij het vinden van een vrouwtje zal er een paarritueel worden uitgevoerd waarbij het mannetje en vrouwtje een trommelend geluid laten horen. Daarna zal er tot de paring worden overgegaan. Het mannetje zal het spermapakketje in de geslachtsopening van het vrouwtje plaatsen. Dan zal het mannetje snel wegvluchten om niet opgegeten te worden. Het vrouwtje kan namelijk agressief worden. Na enkele maanden legt het vrouwtje honderden eitjes in een zijden kom die ze zelf gespind heeft. Een paar weken later zullen de larven (hymfen) uitkomen en gelijk zelfstandig op zoek gaan naar voedsel (vliegen).

Huisvesting: Deze soort kan gehouden worden in een terrarium. Dit kan alleen of in groepsverband. Stel een laag bakje water tot beschikking. In het terrarium moeten takken en schuilplaatsen aanwezig zijn, dit omdat de spin van nature in boomholtes leeft.

Temp/ Luchtvochtigheid: RV van 75%. Temperatuur overdag: 28-32°C Temperatuur nachts: 22/28°C

Voeding: Krekels, sprinkhanen, kakkerlakken, meelwormen en kleine knaagdieren