1

Latijnse naam: Poecilotheria Nederlandse naam: Land van herkomst: India en Sri Lanka Grootte: spanwijdte tot 20cm Gewicht: - Leeftijd: ca. 15 jaar Ringmaat: nvt Omschrijving:

Kweek: in najaar/winter. Het mannetje maakt een spermapakketje en gaat op zoek naar een vrouwtje. Bij het vinden van een vrouwtje zal er een paarritueel worden uitgevoerd waarbij het mannetje en vrouwtje een trommelend geluid laten horen. Daarna zal er tot de paring worden overgegaan. Het mannetje zal het spermapakketje in de geslachtsopening van het vrouwtje plaatsen. Dan zal het mannetje snel wegvluchten om niet opgegeten te worden. Het vrouwtje kan namelijk agressief worden. Na enkele maanden legt het vrouwtje honderden eitjes in een zijden kom die ze zelf gespind heeft. Een paar weken later zullen de larven (hymfen) uitkomen en gelijk zelfstandig op zoek gaan naar voedsel (vliegen).

Huisvesting: Deze soort kan gehouden worden in een terrarium. Deze spinnensoort is een boombewoner dus er zullen takken en schuilgelegenheid moeten zijn. Omdat de spinnensoort veel water nodig heeft, is het belangrijk dat er altijd water tot hun beschikking is, dit wordt aangeboden in een laag bakje.

Temp/ Luchtvochtigheid: Overdag: 24-28°C/ RV 80*90%, 's Nachts: 22-25°C/ RV 90-100%.

Voeding: Allerlei insekten als krekels, sprinkhanen, meelwormen, moriowormen en rozenkeverlarven.